Hänt i vecka 34

Bloggare: Arvid H och Arvid W

Vi har börjat jobba i skolböcker igen. Det har varit många nya, t.ex läsläxan, läsförståelse Röd, arbetsbok till läsläxan, språknycklar och en ny stava lätt stava rätt. Arvid W tycker läsförståelse Röd verkar vara roligast. Arvid H tycker nog också den. Den var verkligen rolig. Matteboken har vi kvar sedan i tvåan.

I matten har vi jobbat med positionssystemet med hundratal, tiotal och ental. I SO har vi jobbat med trafik och trafikmärken. Vi har mest lärt oss mer om vägmärken den här veckan. Arvid kände igen många men aldrig vetat vad de betyder. Det vet han nu.

I svenskan har vi börjat med tema faktatexter. På musiken har vi lärt oss en ny sång, på idrotten har vi haft friidrott och igår lekte vi Gammelgäddan. På slöjden jobbar Arvid H med en gonk. Den ska bli vit och blå är planen. Arvid W gör en namnskylt som ska vara som en pil. Vi får se vad det blir för färger på den, för han har redan ändrat sig från vad han planerade. Arvid H tycker blå och svart, Arvid W svarar “kanske”. Deras storasystrar som går i 5:an och 6:an har redan gjort de här sakerna.

Arvid H: Det bästa har varit bild och idrott för det är så himla roligt.

Arvid W:  Det bästa ha varit slöjden och idrotten för att springa 60 meter och kasta bollar är väldigt roligt. Slöjden är så rolig för att det blir som ett träningspass för händerna. Inte ofta man tränar dem.

Efter lunchen idag så ska vi ha Kompisfredag med förskoleklass B. Vi är indelade i åtta grupper och ska ha aktiviteter med dem sista fredagen i månaden. Det ska bli väldigt roligt.

Vår utsikt från klassrummet. Nu har alla fått hörselkåpor och de tar vi fram och använder ibland.