Hänt i vecka 37

Bloggare: Lucas och Isak

Vi har haft bild och målat löv till vår dörr. På bilden med Helena har vi gjort bildmappar. Vi har också börjat göra självporträtt av oss själva när vi är vuxna. Man ska rita sig själv i de kläder man nog kommer ha på sig på jobbet.

I matten håller vi på med tal som ökar och minskar. Isak tycker det är kul, men ändå lite mittemellan. Lucas tycker det går lite långsamt och trögt just nu.

I svenskan jobbar vi på det vanliga, men vi håller på med tema faktatexter. Vi jobbar enligt en bestämd ordning. Först läser man faktatext. Nästa steg är att hitta nyckelord. Tredje steget är att göra en tankekarta. Det allra sista steget är att man ska skriva en egen text och då är det viktigt att man inte härmar meningarna som stod i den första texten. Nu i trean är det förbjudet att kopiera av helt och hållet. 

I NO håller vi på med förändringar. Igår tittade vi närmare på hur en isbit smälter och vad som händer när vatten kokar. När det kokar bildas ånga och det är vatten i gasform. Vi 0 grader fryser vatten till is och vid 100 grader kokar det. Vi har ungefär 37 grader i kroppen om vi inte har feber.

I SO håller vi med tema yrken. Vi har pratat mycket om olika jobb, varför man jobbar och inte är ledig jämt. Vi har pratat om skatt, banker och pengar. I veckan har vi också gjort intervjuer med någon där hemma. Lucas och Isak tyckte det var roligt.

På idrotten med Hanna i onsdags hade vi brännfotboll och killer ball. Vad vi ska göra med Ulf idag vet vi inte för det här skriver vi innan idrotten idag.

Isak: Min vecka har varit bra helt enkelt. Inget särskilt. Bara bra.

Lucas: Min vecka har varit jättebra för att Max, jag och Alfred har börjat leka Roblox.

Trevlig helg!