Hänt i vecka 41

Bloggare: Nellie och Penny

Vi har bytt slöjdgrupper! Nu har Nellie textilslöjd och Penny har träslöjd. Penny tycker det är så kul att slipa och Nellie tycker det är väldigt roligt, men inte med genomgångarna.

Vi har gjort väldigt fina rävar. Vi kallar dem Rävar i höstnatten. Det blev lite extra bild i veckan, med Helena på våra vanliga bildlektioner har vi gjort flaggar inför FN-dagen. Man fick välja en flagga som är med i FN. Nellie valde Italien och Penny valde Frankrike. 

Vi har blandat salt med vatten som nu står i fönstret. Vi ska se hur saltvatten avdunstar. Nellie har lärt sig att saltvatten tar längre tid att frysa. Penny tyckte att saltvatten kändes tyngre att röra runt i.

I SO har vi jobbat på med kartkunskap. Vi har jobbat klart i vår lilla gröna kartbok. I Pojken och Tigern har pojken kommit ända upp till Trollhättan.

I matten har i jobbat fram till sidan 177. Det har handlat om minnessiffror och växling. Penny tycker det har varit väldigt mycket minus. Hon gillar mest plus. Nellie tänker att det är viktigt att man kommer ihåg att göra det där strecket över talsorten framför när man växlar, så man kommer ihåg det.

I svenskan har vi faktiskt hoppat över några vanliga lektioner vi brukar ha. Istället har vi jobbat på med våra faktakollage. Penny har skrivit om röd panda och Nellie om björnar. Nästan alla i klassen är klara nu. Vi har också gjort Skolverkets bedömningsstöd i läsförståelse och skrivning (Johanna: mycket bra resultat!) Vi läser Lexplores läslistor 10-15 minuter om dagen just nu. Nellie tycker det är roligt, Penny också.

På engelskan har vi läst en saga om en koja och repeterat talen 0-100, veckodagar och månader.

Nellies bästa med veckan har varit att måla räven och TL-lekarna.

Pennys bästa med veckan har varit träslöjden och att kollaget blev så bra. Räven var också väldigt roligt, men det blev kaos ett tag för att ansiktet på räven blev mörkgrått. Men det blev bra tillslut.

Trevlig helg önskar Johanna, Nellie och Penny