Hänt i vecka 42

Bloggare: Pixi och Theodor

I veckan har vi börjat skriva en spännande berättelse. Theodors är bra, den handlar om två tjejer som är ute i skogen och den ena blir inlåst i ett mörkt rum av en mystisk man. Pixi är också nöjd med sin. Den handlar om tre hästtjejer och deras hästar. I stallet börjar en massa märkliga ljud att höras. Det var klassens idé att skriva spännande historier inför Halloween. Det ingick inte i Johannas planering, men det blir ju bra ändå. Först planerade vi berättelsen och sedan började vi skriva i OneNote. Tanken är att texterna ska skrivas rent för hand sen. På grund av dessa berättelser så har vi pausat det gamla vanliga såsom veckans ord och läsförståelse och Nyckeln till skatten.

På bilden har vi fortsatt med origami och den här veckan vek vi papperslådor. Vi har också målat flaggor som ska hängas upp i matsalen – inför FN firande.

I SO:n har vi lärt oss mer om vart på jordklotet det bor många människor, eller få människor. Vi har också pratat om olika sätt att bo på. Vi har också haft lektioner om FN

I matten har vi börjat med meter och centimeter. Theo och Pixi tycker det var både roligt och hittills väldigt lätt.

Pixi har nu syslöjd och det är roligt att sy. Theo har börjat med träslöjd och det bra och roligt. Namnskylten han gör kommer bli lite speciell. Det kommer bli en epatraktorskylt.

Den här veckan var det vi som hade “kvasten”. Det betyder att det var vår tur att städa skolgården.

Vi har börjat med hemlig kompis. Det innebär att man ska vara extra snäll mot någon – men heller inte överdrivet snäll så det blir supertydlig. I veckan har vi också haft en del kompissamtal. Vi har pratat om hur man gör för att inte någon ska känna sig ensam. Vi har också haft en del samtal om skillnaden mellan ödmjukhet och självgodhet.