Hänt i vecka 45

Bloggare: Walter, Tuvalie, Tuva och Sam

Idag är vi många bloggare, de som inte fick blogga innan höstlovet får vara med den här veckan istället.

I tisdags hade vi utedag vid uteklassrummet. Vi hade tema teknik och de fem enkla maskinerna. Det var ett roligt tema men vi hade väldigt stor otur med vädret. Det var regnigt, kallt och blåsigt. Vi fick faktiskt avbryta 1,5 timme innan det var tänkt för det var så många i klassen som frös och började få blå läppar. Då gick vi tillbaka till klassrummet (ingen var sugen på att ha rast) och hade lektion om tidningar och journalister. Vi läste NWT.

Vi är helt klara med matteboken och vi har gjort det sista provet för bok 2B. Det känns bra. På måndag blir det ny mattebok.

I svenskan har vi gjort det vanliga, alltså rättstavning, läsförståelse, Pojken och Tigern – de var i Värmland idag! Skolan har haft läsvecka och vi har läst extra mycket. Vi har fått in böcker från stora biblioteket. Tuva läser Hjärta av damm, Tuvalie läser Som en sjöjungfru , Sam läser Snömannens hemlighet och Walter läser Draksvärdet. Idag hade vi en mysig läsfrukost också. Vi fick äppeljuice, smörgås och äpple.

I onsdags var Johanna på kurs och då hade vi fått en vattenläcka i klassrummet! Det var inte alls kul. När vi kom in på morgonen var rektorn här, trasor överallt och städerskorna. Jättemånga av Johannas böcker blev förstörda. Men som tur var klarade sig allas bänkar och vår matta. Nu ser det inte bra ut alls på väggen. Det ser ut som att det runnit brunt vatten. Varför det blivit vattenläcka är för att byggarna har haft presenning över taket på vårt klassrum. Något sånt. Nu är det som det är och det kunde varit värre. Man får lov att vara positiv.

Idag har vi gått på tipspromenad i våra faddergrupper. Den handlade om Astrid Lindgrens karaktärer.

Nu är vi tillbaka i matsalen och det känns väldigt bra. En stor skillnad är att det är så mycket mer sallad i matsalen.

Tuvas bästa med veckan har varit tipspromenaden.

Sams bästa med veckan har varit hela den här fredagen.

Tuvalies bästa har varit tipspromenaden.

Walters bästa har varit Pojken och Tigern, det var väldigt spännande idag. Sen ser han fram emot vad han ska göra efter lunch och det är en dans han ska visa upp för klassen.

Trevlig helg önskar alla vi!