Hänt i vecka 46

Bloggare: Alvin och Alfred

Igår var det jätteroligt med Björnis, tycker Alvin. Röd grupp hade inställd träslöjd och fick istället ha Björnis och måla monster. Blå grupp fick ha syslöjd som vanligt och Alfred blev klar med sin gonk.

Johanna har vabbat tre dagar den här veckan och var här i onsdags och idag. I onsdags åkte vi till Värmlands museum. Det var roligt. Vi var i halvklasser och fick gå runt och titta på museet, sen fick vi också göra ett varsitt pappersark i Skaparverkstan. Alvin tyckte det roligaste var en dräkt som såg ut som Black Panter. Alfred tyckte det var roligt att se när FBK vann SM-guld 1998. Johanna tyckte det var roligt att se den svarta brudklänningen.

Det har varit en lätt rörig vecka då vi under onsdagen och torsdagen inte fick vara i vårt klassrum för byggarbetarna lyfte tunga grejer med lyftkranen precis ovanför vårt klassrumstak. På torsdagen fick vi vara inne på Opalen och i onsdags var vi ju till stan stor del av dagen.

Vi har fått en ny mattebok och vi har börjat öva på multiplikation igen. I veckan har vi övat på 2:an, 5:an och 10:ans tabeller. Idag hade vi förhör och det gick väldigt bra för Alvin och Alfred. Alla rätt! Nästa vecka kör vi 3:ans och 4:ans.

Vi har jobbat med instruktioner i svenskan. Vi har skrivit recept. Alvin skrev om att steka ägg och Alfred skrev om chokladbollar. Vi gjorde också en instruktion om en lek.

Vi har börjat med religion och då pratade vi om att tro och vad man tror händer efter döden.