Kalasinbjudningar

Idag blev det samtal om inbjudningar till födelsedagskalas eller andra partyn. Det här tycker jag är ett svårt område, och något jag oftast brukar ha med som diskussionspunkt när man träffas på föräldramöten.

Självklart kan man ju inte bjuda 24 personer om man ska ha kalas på exempelvis Jump yard eller dylikt. Naturligtvis ska man inte behöva bjuda någon som man inte är trygg med osv. Samtidigt: Så sårande det kan vara att inte bli bjuden på en party som det pratas mycket om. Eller att kompisen man står bredvid blir bjuden, men att frågan till en själv uteblir?

Det här är inget jag rår över. Samtidigt påverkar det stämningen och trivseln i klassen. Det är näst intill omöjligt, men så bra det vore om de som ska på ett kalas där inte alla är bjudna – kan sköta det med diskretion och “respekt” för den som inte får en inbjudan.

Samtidigt vill jag då också passa på att erbjuda min tjänst i att om någon vill bjuda alla i klassen, så kan man ge inbjudningskorten till mig, så delar jag ut i klassrummet. 🙂

Mvh, Johanna