Sommarlov!

Nu har vi slutat tvåan och jag vill passa på att tacka för ett bra och givande läsår. Jag är tacksam över att ha en sån härlig klass och att vi har ett år kvar tillsammans. Nästa år är inte Sofia med oss, så henne tackade vi av i fredags.

Jag hoppas att ni får en fin semester och att den blir lugn för er alla. Själv kommer jag leva i byggdamm och cement som ska stå och bränna. Vi ska bygga ut huset. Det kommer bli en sommar med viss anspänning i att hålla två små barn ur vägen för byggarbetsplatsen på tomten.

Förresten, glöm inte bort att det är till väldigt stor fördel om era barn fortsätter att läsa i sommar. Innan vi gick på sommarlov likade jag min läskunskap med att vara en konservburk med majs. Den står där i skafferiet, stabil i många år utan att det händer så mycket med majsens kvalité (läsningen) – även om jag inte läser varje dag. 9-åringars läsning är lite som en glass (sin läsutveckling). När den hålls inne i frysen (skolan) så är allt bra och stabilt. Där mår glassen som bäst. Att gå på sommarlov i 2:an är lite som att glassen lämnar frysen. Vad händer med glassen då? För att bibehålla sin fantastiska läsutveckling över sommarlovet, kan man tänka att man lägger sin glass i en frysväska med kylklampar. Det är en liknelse för att man tar hand om sin läsning genom att helt enkelt fortsätta läsa – trots att det är lov. 🙂

Vi ses igen klockan 8 i vårt klassrum den 16 augusti.

Ha en härlig ledighet!