Tyvärr måste jag börja veckobrevet med LUS I VÅRT HUS!!! Vi vill att ni i helgen kammar igenom barnens hår med luskam så vi stoppar lusen direkt. Det räcker inte med att bara titta då de till en början är pyttesmå. Har vi otur och den får fäste i klassen blir det svårt att utrota den och det blir dyrt om man tvingas behandla flera gånger. Skulle man hitta löss hos en i familjen är tipset att behandla samtliga familjemedlemmar oavsett om man hittar löss eller inte. Lössen blir inte resistenta. Lusmedel finns att köpa både på apotek och i matvarubutiken. Sök gärna på nätet hur ni bäst går tillväga.

Denna vecka har vi arbetat med bokstaven Rr, gemensam genomgång och sedan har barnen arbetat efter sina arbetsschema. De har också gjort första diagnosen som handlade om ljuden till de bokstäver vi arbetat med. Före det gjorde de en repetition över de bokstäver vi gått igenom.

I matten har vi arbetat med addition på tallinje, skrivit additionstal till bilder, mönster, gemensamt gjort räknehändelser med hundar och utifrån bildserier, målat likadant, börjat med räknesättet subtraktion där barnen skrivit subtrationstal till bilder.

När vi hade engelska spelade vi bingo. Barnen spelade två och två. Sedan hade vi ett hjul som vi snurrade på digitalt. Det innebar att samma färg kom många gånger och till slut kom äntligen den sista färgen upp och då var det många som ropade BINGO!!!!

Vi har pratat om, sett på film och känt på vårt skelett. I vår kropp har vi 206 ben. Det största är lårbenet och det minsta är stigbygeln som sitter i örat. Flest ben har vi i vår hand och fot. 26 stycken ben i handen och 27 i foten. Vi har även kommit in på muskler och fortsätter med det nästa vecka.

Barnen har gjort sig varsitt kompisarmband som de har fått med sig hem.
Grön: Jag kommer ihåg att säga TACK.
Blå: Jag säger FÖRLÅT.
Röd: Jag lyssnar när någon säger STOPP.
Gul: Det är viktigt , och man blir glad av att säga HEJ.
Lila: Krampärlan! Alla behöver en KRAM ibland.

Onsdag: Föräldraråd 18.00-19.30