Vecka 41

Hej!
Veckorna går fort och det är inte länge kvar till höstlovet. Det känns som vi precis har börjat. Vi arbetar på med våra bokstäver och har nu kommit till bokstaven Ee.

I engelskan har vi fortsatt med siffrorna på olika sätt genom att repetera förra veckans övningar.

Vi har börjat på kapitel 3 i matteboken. Där har vi arbetet med att skriva siffrorna 6 och 7, kommutativa lagen som innebär att termerna kan byta plats i en addition men summan blir samma i båda additionerna (4+3=7 eller 3+4=7) och subtraktionspar där andra termen och differensen “byter” plats (7-3=4 eller 7-4=3).

I No har vi varit ute och tittat på hur träden har förändrats från sist. Vi har pratat om varför bladen ändrar färg och dokumenterat i våra naturböcker.

I vårt tema Kroppen har vi lärt oss mer om vårt största organ, huden. Visste ni att huden på en vuxen väger cirka fyra kilo och är cirka två kvadratmeter stort. 😮 Barnen vet nu också vad de ska göra om de bränner sig på något varmt.

Kvarglömda kläder: Nu finns säckar med kvarglömda kläder att titta i. De står i matsalens kapprum. Varje säck är märkt med innehåll. Vi ber er se om ni saknar något. Kläder som blir kvar kommer att skänkas vidare.

Nästa vecka 
Tisdag: Läsa upp sin läsläxa
Fredag: Idrott inne

Ha en trevlig helg!
Theres och Katarina