Då var det äntligen läslov/höstlov. Det är välförtjänt må jag säga. Tänk att du går till jobbet och varje dag ska du lära dig en massa nytt. Det är klart att man behöver höstlov då.

Alla barn har denna vecka fått med sig en höstlovsutmaning. De barn som vill delta ska läsa på olika sätt som visas på lappen. Sedan kan de välja att göra ett uppdrag per dag eller flera samma dag. De går in på sidan www.jagharläst.se och får en bokstav. De bokstäverna ska de sedan göra ett ord av och skicka till Katarina/Theres.

Klicka på länken nedan så får ni massor av tips på vad ni kan göra tillsammans med ert barn under lovet.

Höstlovsaktiviteter

Säckarna med kvarglömda kläder ligger nu i “hjärtat” (gemensamma utrymmet i vårt hus.) Det som blir kvar kommer att skickas iväg vecka 45.

Denna vecka har vi i matten arbetat med addition med tre termer, subtraktion med tre termer, övat på 2-8 kompisar och gjort en repetition på kapitel 3 i vår mattebok. Barnen har också löst problemtal de fått upplästa för sig. Efter det var det dags att göra en diagnos.

är denna veckas bokstav. Vi har som vanligt haft en gemensam genomgång, sett på Livet i bokstavslandet och så har varje barn arbetat med bokstaven individuellt. De har också gjort en repetition på bokstäverna Rr, Ll, Ee och Nn. Vi har också gjort en läsförståelseuppgift tillsammans som handlade om Sara som var hos tandläkaren.

I engelskan har de gjort en sida i sin arbetsbok som handlar om siffror. Där har de skrivit vad några av siffrorna heter på engelska och en övning där de parat ihop siffrorna med det engelska namnet genom att dra streck mellan dem. De som hann spelade sedan memory med siffra och siffrans namn på engelska.

Nu har vi börjat med teknik. Vi har tittat på fyra bilder och letat efter vad det finns för teknik i dem. Det var ett sovrum, ett kök, vägen till skolan och ett klassrum. Teknik är föremål som människan skapat för att kunna uppfylla sina önskningar och behov. Vi studerade cykeln lite extra för att förstå vad ett tekniskt system är. Ett tekniskt system består av flera delar som arbetar tillsammans. Vi har också pratat lite om programmering.  Trafikljus, datorer och våra plattor är exempel på det. Vi har också haft lite teknikhistoria och tittat på vispens och cykelns utveckling. Teknik utvecklas över tid. Någon kommer på en förbättring gällande material, utförande etc.

Torsdag den 24 oktober var det  FN-dagen. Vi har sett några korta filmer gjorda utifrån Barnkonventionen som förklarar vad konventionen innebär för dem. När vi började skolan i augusti läste vi 10 kompisböcker som är baserad på Barnkonventionen. På torsdagsmorgon samlades hela skolans elever ute på skolgården på där lågstadiets barn och mellanstadiet sjöng en sång för varandra. Sedan läste några barn från mellanstadiet upp artiklar från barnkonventionen.

Fredagen blev en tokrolig dag med många olika hårstilar, peruker och hattar. Vi avslutade  dagen med ett uppskattat halloween-disco.  Håkan Bråkan  har följt med Katarina hem.

Vi önskar er nu alla ett fantastiskt höst-/läslov.

Läslov/Höstlov