På torsdag  ska vi ha en utedag mellan 8.30-12.00. Vi kommer att gå tillsammans med de andra ettorna. Dagen kommer att innehålla aktiviteter och lek. Till lunch serveras det hamburgare. Var snäll skicka med en vattenflaska eller något annat att dricka. Barnen får ha fika med sig. Se bilaga! Matsäck2017

Denna vecka har vi arbetat med bokstaven Vv. I arbetsboken “Den magiska kulan” arbetade vi tillsammans med två uppgifter. Den första uppgiften var saker på v i Valles verkstad och den andra var “ord” där bokstäverna kastats om. Vi skulle dra streck mellan det och det riktiga ordet. Där fick vi prata mycket om strategier som underlättar när man ska se vad “ordet” med de omkastade bokstäverna ska bli. Läsförståelseuppgiften denna gång var en serie som hette “Var är Elsa?”. Den löste vi som vanligt tillsammans.

I matten har de arbetat i par med 7-10 kompisar. Sedan har de parat ihop strumpor, löst vilken term som fattas i addition och subtraktion, räknemålat och målat fiskar och räknat dem.

I engelskan har svarat på tre frågor till texten förra veckan och börjat på en ny som handlar om hundar.

Vi har lärt oss om sinnena synen, hörsel och lukten. Vi har bland annat tittat på synvillor på youtube.

Vi har även uppmärksammat boken och läsning lite extra. Vi har förutom läst i våra egna böcker, pratat om böcker, lyssnat på Astrid Lindgren när hon läser med sin härliga berättarröst samt sett en kort film “The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore” (Youtube). En Oscarsbelönad animerad film om hur läsning kan förvandla en grå verklighet och berika.

Vi vill också tipsa om “Det stora barnkalaset” lördagen 23 november. Mer information finns på karlstad.se/storabarnkalaset

Föräldraråd 191203
Här kommer kallelsen. Har ni några tankar runt det som ska tas upp kan ni kontakta era representanter.
Kallelse191203

Torsdag: Utedag