Det lackar mot jul och vi vill bjuda in er till åk 1:s Luciafirande.

Välkomna på årskurs 1:s Luciafirande 10 december

Vi hälsar er välkomna till årskurs 1:s Luciafirande i idrottshallen.
Barnen bör vara här ombytta kl.7.45 den 10 december i idrottshallens omklädningsrum. Luciatåget är kl.8.00.
Ta gärna med en fikakorg så fikar vi tillsammans efteråt i respektive klassrum.
Jonas, Sofie, Cecilia, Anna, Linda, Theres,                    Sofia och Katarina

Denna vecka har vi avslutat vårt arbete i teknik med att bygga med ärtor och tandpetare. Vi tittade först på några olika sätt att bygga med ärtorna och tandpetarna. Efter det så tittade vi på en bild och funderade över vilket av tornen vi såg som var mest stabilt och diskuterade varför. Barnen arbetade sedan i små grupper. Först fick de komma överens om vad de skulle bygga och rita en enkel skiss. I några fall förändrades arbetet under tiden och de utvecklade det till något annat. Vi gick igenom dessa punkter innan vi började.

Teknikens arbetssätt
-man får ett uppdrag/problem att lösa
-fundera och skissa, idé-fas
-välj material och annat som kan behövas
-bygg och konstruera
-testa
-förbättra
-om allt funkar ÄR MAN FÄRDIG!
Så här såg det ut när arbetet pågick;

När vi var klara så fick de visa och berätta för sina kamrater vad de byggt. De utvärderade också sitt arbete, vad de ska tänka på till nästa gång och hur samarbetet gått. Så här blev det!

I svenskan har vi arbetat med Dd. Läsförståelsetexten vi arbetade med denna vecka var en känd ramsa för barnen – Huvud, axlar, knä och tå. Vi hittade en annorlunda sak i texten. Här skulle hakan klappen få och inte kinden som vi brukar sjunga. Naturligtvis var vi tvungen att sjunga den fortare, fortare, fortare…

Denna vecka har vi repeterat matten i kapitel 4 och sett en om filmen om hälften och dubbelt. Sedan fick de göra fingermatte med en kamrat.

I det nya kapitlet i vår engelskbok handlar det nu om frukter. Det är apple, pear, lemon, plum, banana, mango, kiwi och orange. Sången var en rapp om frukter, stora och små.

Föräldraråd 191203
Här kommer kallelsen. Har ni några tankar runt det som ska tas upp kan ni kontakta era representanter.
Kallelse191203

Onsdag: Studiedag