Måndag 29/11: 6:an och 8:ans multiplikationstabeller skickas med hem. Läsläxan tillbaka till skolan.

Tisdag 30/11: Läsläxan skickas med hem.

Onsdag 1/12: idrott inne.

Torsdag 2/12: idrott inne.

Fredag 3/12: Vi ser hur många multiplikationstal vi lärt oss utantill 🙂

I veckan som gått har barnen skrivit julsagor till vår adventskalender. Smidigt att vi är just 24 stycken elever i klassen 🙂 Vi har också övat mer på multiplikation och haft en hel del religion. Judendomen har stått i fokus. Lär man sig mer om judendomen är det svårt att utesluta förintelsen, och idag hade vi just en lektion om det. Det är lätt att få många jobbiga känslor och svårt att förstå hur något så ondskefullt kan ha skett. Vissa i klassen hade redan koll på vad Hitler gjorde mer än att kriga. För andra var det första gången de fick höra talas om förintelsen. Det blev lite av en känslomässig chock för vissa. Idag hade vi även besök av en präst och en församlingspedagog som gick igenom Barnens bibel med oss. Hänt i veckan utgår idag pga. Förintelse-lektion som drog över tiden.

Ha en fin helg och första advent!

Johanna