Vecka v.40

Kör på fredagar: Det är några barn i klassen har visat intresse för att sjunga i kör på fredagar mellan 13:15-14:00 vilket är jättekul. Skulle det vara så att ert barn också vill vara med kan ni meddela fritids.

“Lus i vårt hus”: Vill påminna om att hålla uppsikt över eventuella löss. Kamma gärna i helgen igen. När vi inte fått någon rapport om nya lus-besök under tre veckor meddelar vi det här på bloggen.

OBS! Det hänger massor av ytterkläder kvar uppe i kapprummet vid matsalen. Var snäll och ta en runda och titta om det fattas något för er senast måndag. Sedan åker det ner i säckar så det blir plats för de kläder som används.

Påminnelse: Du som hade ändringar på ert barns elevkort (adress, telefonnummer till er vuxna m.m.) måste själv gå in på dexter och ändra. Använd följande länk.  Ändra kontaktuppgifter här!

I SO- temat “Kroppen” pratar vi muskler. Vi har även i No varit i skogen och tittat på trädens olika löv.

I svenskan har vi arbetat med bokstaven Ll på olika sätt under veckan. Barnen börjar nu bli mer sjävständiga när de arbetar med sina arbetsscheman. Nu har också alla barn hunnit “Bingla”. Det är ett program där flera olika ämnen ingår. De gör olika uppgifter och när de klarat tillräckligt antal uppgifter så kan de få olika belöningar. Vi har också fortsatt arbeta med Arktibus.Först läser vi ett kapitel i  en högläsningsbok. Efter det har vi en arbetsbok som vi arbetar i. Där arbetar vi nu med en av de fyra lässtrategierna, förutspå. Boken Arkribus ögeon är riktigt spännande.

På torsdagen fick vi våra första lådor med böcker från biblioteket. Vi tittade på böckernas framsida och förutspådde, lässtrategin vi håller på med, vad vi trodde den skulle handla om. Sedan pratade vi också om det påminde om något som vi varit med om. Många barn hade varit med om att det spökar här på vår skola!!!!

Vi har börjat med siffror när vi har engelska. Vi börjar alltid ett nytt område med att lyssna på uttalet. Sedan får barnen säga efter och efter det får de peka på den siffran som sägr, inte i ordning. Efter det gjorde jag likadant. Vi avslutade med att sjunga en engelsk sång med siffror.

På matten har barnen räknat addition och subtraktion med pengar, skrivit additionstal och subtraktionstal utifrån bild och gjort repetitionsuppgifter och diagnosen på kapitel 2. Mynten vi arbetat med är enkronan, tvåkronan och femman.